Amenajare spitale si proiectarea mobilier de spital dupa noul trend

In timp ce noi ne luptam cu “streptococii” din mintea si din sufletul unor guvernanti, altii gandesc despre amenajare spitale ca la un moment oportun de a revolutiona experienta pacientilor, ducand-o la, cu totul, alt nivel.

Postez aceste filme despre proiectarea mobilierului de spital si amenajarea unui spital modern, care nu sunt tocmai recente, doar ca sa-ti poti face o idee despre felul in care ar putea arata mobilierul de spital, care nu mai este din PAL melaminat, din MDF sau din HPL, ci din corian si alte materiale turnate, care pot lua orice forma iti doresti, oferindu-ti o experienta absolut speciala si un mobilier medical spectaculos.

Exact cum vei vedea in filmuletele de mai jos, daca ajungi sa te internezi intr-un astfel de spital modern, te vei simti mai ceva decat la un hotel de 5 stele.

Crezi ca acest confort, acele decoratiuni, acele noptiere de spital si dulapuri speciale, acele paturi de spital, care arata SF, nu au un efect benefic asupra grabirii vindecarii paciantilor?

Cum ar fi sa lucrezi ca personal medical intr-un astfel de spital?

Tot ce putem noi face la fabrica de mobila din Buzau, este sa incercam sa introducem in productie mobilier de spital colorat cat mai viu si sa fie cat mai functional, astfel incat amprenta RADOXLAB sa fie pusa pe schimbarea de mentalitate.

Gandeste-te ce simte un copil, cand vede mobila colorata de spital si ce simte cand totul este numai alb sau numai cenusiu? Tot asa simt si adultii.

In viata reala, paciantii au si ei vizitatori si, daca nu ai scaune speciale si suficiente, daca nu ai noptiere de spital cu rotile rezistente, atunci cand incearca sa se aseze, ca sa poata sta putin de vorba cu pacientul, vizitatorii se vor simti vinovati ca au rupt rotilele, iar spitalul va arata deplorabil cu noptierele strambe si, pe deasupra si nefunctionale, de vreme ce vor fi inclinate.

Cel mai bun mobilier de spital, pana la urma, nu este doar cel care arata modern si este ergonomic si multifunctional, ci si cel care rezista la exploatare in conditii reale, rezista la dezinfectare multipla, fara a-si pierde luciul si nu arata ca dupa un razboi atomic, dupa doar cateva luni de folosire.

Daca ne chemi din timp, ai putea exploata experienta noastra in proiectare, productie si montaj de mobilier de spital, astfel incat sa-ti pui amprenta pe ceva ce te-ar putea face sa te lauzi cu managementul acestui proiect multa vreme de acum inainte.

Iti stam cu placere la dispozitie.

Iti multumim pentru parcurgerea acestor ganduri si ne onoreaza ca ai citit pana la sfarsit.

Cu toata consideratia,
Radu Abagiu
Specialist in amenajare spitale si laboratoare